НААУ РАУ: Нелегітимний Гвоздій


 

НААУ РАУ: Нелегітимний Гвоздій 


Це перший випадок у історії… 


ЗМі стало відомо, що Вадим Хабібуллін звернувся до суду з позовом до Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України через незаконне продовження виконання обов’язків заступником голови НААУ РАУ Валентином Гвоздієм після закінчення терміну його пʼятирічних повноважень та імперативних двох строків підряд і відсутнього інституціонального континуїтету.


Вадим Хабібуллін просить визнати протиправними та зобов’язати Національну асоціацію адвокатів України, Раду адвокатів України та Валентина Гвоздія (аналогічно і всіх інших від Лідії Ізовітової до …) утриматися від вчинення дій, які вчиняються не на підставі, не у межах компетенції та не у спосіб, що визначені Конституцією та законами України при здійсненні публічно-владних управлінських функцій і не на підставі законодавства. Бо знаючи достеменно, що у Ізовітової та Гвоздія і інших припинилися повноваження і два строки забороняють будь які маніпуляції-вони незаконно і кримінально продовжують утримувати владу, зловживати сотнями мільйонів адвокатських внесків і міжнародної допомоги, продовжують порушувати права громадян і адвокатів і вводити в оману і адвокатуру і державу та міжнародних партнерів, що викликає сумнів у їх дієздатності та психічному чи психологічному стані та чи вони обидва Ізовітова і Гвоздій взагалі «з урахуванням їх розумового розвитку та індивідуально-психологічних особливостей, чи можуть (чи не завжди можуть) розуміти характер і фактичний зміст власних дій, чи можуть (чи не в повній мірі можуть) керувати ними і передбачати їх наслідки». Законодавцям запропоновано внести зміни до закону щодо обовʼязку такими особами, тобто тільки адвокатами обраними на будь-які посади-проходити психологічну та психіатричну експертизу. І не виключено, що в кожного з них є «довідки з психіатричної лікарні» щодо неосудності, тобто психічної, а не психологічної, що ще більше заганяє адвокатуру в кут. 


Хабібуллін вважає, що Гвоздій є неправомірним заступником голови НААУ РАУ, оскільки його повноваження закінчилися 17 листопада 2022 року.


Вадим Хабібуллін також просить зобов’язати Національну асоціацію адвокатів України, Раду адвокатів України провести нові вибори в адвокатурі України і провести 6 зʼїзд адвокатів на оновленій реформі адвокатури з е-голосуванням і тд. і бажано без підробних урн, «заслонів ментів» і «медведчуків-ізовітових-гвоздіїв» та іншої проросійської агентури в адвокатурі. 


Він закликав суд розглянути і задовольнити його заяви, щоб запобігти «зловживанню правом» органами адвокатського самоврядування і забезпечити дотримання верховенства права в Україні


Підсумок: 


Вадим Хабібуллін звернувся через незаконне і злочинне продовження виконання обов’язків заступника голови НААУ РАУ після імперативного закінчення терміну його повноважень. Він вважає, що це є порушенням Конституції та законів України, зокрема, принципів верховенства права та незалежності судової влади, оскільки адвокатура є складовою системи правосуддя в Україні. 


Важливість континуїтету: 


Континуїтет є важливим принципом для будь-якого органу, який має виконувати важливі функції. Він забезпечує плавне передавання влади та продовження діяльності без перебоїв у виключних та передбачених законом випадках. 


У випадку з Національною асоціацією адвокатів України, Радою адвокатів України континуїтет є важливим для забезпечення належного функціонування всіх органів адвокатського самоврядування, які здійснюють представництво та захист прав адвокатів, а також забезпечують дисциплінарний нагляд у адвокатурі, тощо. 


Незаконне продовження виконання Гвоздієм обов’язків заступника голови НААУ РАУ вже приводить до порушення діяльності адвокатури та негативно впливає на права адвокатів.


Наслідки порушення континуїтету: 


Порушення континуїтету вже має негативні наслідки як для адвокатури, так і для суспільства в цілому, порушенням прав громадян, знижує довіру до головного правозахисного інституту. 


Порушення континуїтету в тому числі вже приводить до таких наслідків: * Порушення захисту прав адвокатів * Погіршення якості адвокатської діяльності * Зниження довіри до адвокатського самоврядування * Зниження ефективності судової влади, оскільки адвокатура складова системи правосуддя. 


Перший випадок у історії адвокатури: 


І адвокатура і суди і судді ще не розглядали питання континуїтету не тільки в адвокатурі. Це є першим випадком в історії адвокатури, коли питання континуїтету поставлено на судовий розгляд і рано чи пізно буде вирішено і зрозуміло не на користь порушників континуїтету і час відповідальності і цивільної і політичної і кримінальної настане. 


Висновок: 


Рішення суду щодо відсутності у органів адвокатського самоврядування континуїтету в цій чи в інших справах може мати важливі наслідки для адвокатського самоврядування в Україні на майбутнє. Воно встановить автоматично і аналогічно, чи є продовження виконання обов’язків у всіх керманичів адвокатури з 2022 року, тобто після закінчення термінів їх повноважень законним. І нажаль питання видачі всіх тисяч і тисяч свідоцтв адвокатам і позбавлення свідоцтв з 2022 року у всіх регіонах заграють новими кольорами. 


Додаткова інформація: 


Крім звернення до суду, Вадим Хабібуллін звернувся офіційно до Верховного суду і всіх апеляційних судів України аби питання відсутності повноважень і відсутності інституціонального континуїтету у всіх органів адвокатського самоврядування було більш уважно вивчено судовою владою.


У своїх зверненнях Хабібуллін наводить аргументи, що відсутність повноважень у органів адвокатського самоврядування може призвести до порушення прав людини, адвокатів, держави та негативно вплинути на ефективність судової влади.


Також Хабібуллін звернувся до спецслужб і правоохоронних органів із рекомендацією розробити лист-роз’яснення щодо повноважень неповноважних органів адвокатського самоврядування.


Рекомендації 


Правозахисник Вадим Хабібуллін звернувся до спецслужб і правоохоронних органів із рекомендацією розробити лист-роз’яснення щодо повноважень неповноважних органів адвокатського самоврядування. 


У листі-роз’ясненні серед іншого мають бути розглянуті такі питання: * Чи мають право неповноважні органи адвокатського самоврядування видавати свідоцтва адвокатам? * Чи мають право неповноважні органи адвокатського самоврядування притягати адвокатів до відповідальності? * Які заходи повинні вжити у випадку протиправної діяльності неповноважних органів адвокатського самоврядування?


У листі-роз’ясненні на вимогу Хабібулліна також мають бути надані методичні рекомендації щодо здійснення діяльності та захисту прав адвокатів у рамках законодавства, КПК та статті 23 Закону про адвокатуру «Гарантії адвокатської діяльності» щодо забезпечення участі під час проведення відповідних слідчих дій у кримінальному провадженні щодо адвокатів, які протиправно і помилково отримали свідоцтво адвоката з кінця 2022 року по теперішній час. Також у листі-роз’ясненні має бути визначено, чи необхідно повідомляти неповноважні ради адвокатів регіонів за місцем проведення такої процесуальної дії задля захисту прав адвокатів. 


Рекомендації правозахисника Хабібулліна є важливими, оскільки вони можуть допомогти спецслужбам і правоохоронним органам у вирішенні проблем, пов’язаних з питаннями повноважень неповноважних органів адвокатського самоврядування з 2022 року. 


Ось деякі з потенційних проблем, які можуть виникнути внаслідок відсутності повноважень у неповноважних органів адвокатського самоврядування: Незаконну видачу свідоцтв адвокатам. Це може призвести до того, що особи, які не мають права на здійснення адвокатської діяльності, будуть мати право представляти інтереси клієнтів у судах і інших державних органах.


Неправомірне притягнення адвокатів до відповідальності.

Це може призвести до порушення прав адвокатів і порушення принципу незалежності адвокатури.


Протиправні дії неповноважних органів адвокатського самоврядування. Це може призвести до порушення прав громадян, адвокатів і інших осіб.


Розробка листа-роз’яснення, рекомендованого Хабібулліним, допоможе спецслужбам і правоохоронним органам у запобіганні таким проблемам. 


Крім іншого, надано відкриті антикорупційні публікації медіа: 


*Гвоздій з «Укргідроенерго» під час війни провів за кордоном 13 місяців, отримуючи мільйонну зарплатню, – журналісти: https://kp.ua/ua/politics/a673603-hvozdij-z-ukrhidroenerho-pid-chas-vijni-proviv-za-kordonom-13-misjatsiv-otrimujuchi-miljonnu-zarplatnju-zhurnalisti?fbclid=IwAR2YgUbbE0oeFU6gBdFx0test4J7tENnxSuUpk_TNu33Q_XaB73lqIS2H6Y_aem_ARFVHrO8OqvLaxa4Ck5-Em9RK0NGKurzQWSWnS0bJhwGpjismbImhM2Xdh0pUedpTRc 


*Адвокат Валентин Гвоздій: співпраця з рф, мільйонні статки та «чорна репутація» ... https://youtu.be/oYUF74RpVsw?si=Kqd5Ddr8SyxR3wwZ 


*Звернення до Уряду, щодо службового розслідування відносно Валентина Гвоздія, щодо його відсутності 13 місяців під час війни та отримання при цьому з бюджету України майже 9 млн як винагороди за посаду голови наглядової ради українського державного підприємства з енергобезпеки «Укргідроенего» і не призначення його на третій строк: https://drive.google.com/file/d/1axXo4hf8-0bmjERt2kRCr_2ZY_-JFGbo/view?usp=sharing 


Позов Вадима Хабібулліна: https://drive.google.com/file/d/1r2wLbDhqYGVhD-X2S0-mJfQOzdZAGwGX/view?usp=sharing 



*** 



Блгдр медіа за увагу до теми! 


#ВадимХабібуллін 


#хабібуллін / 13 / #хабибуллин 

#66чрн13пмлй ом #ПМЛЙ чрн 


#13istina66 



*** 



Нелегітимний Гвоздій і річниця війни 


24.02.2024 року Київський окружний адміністративний суд нарешті набрався сміливості та присвоїв номер справі №320/9574/24 (провадження №П/320/9576/24) за адміністративним позовом Вадима Хабібулліна від 21.07.2023 року до екс-заступника (2012-2022) голови НААУ РАУ Валентина ГВОЗДІЯ про визнання його дій протиправними та зобов’язання утриматися від вчинення дій, які вчиняються ним не на підставі, не у межах компетенції (без повноважень) та не у спосіб, що визначені Конституцією та законами України при здійсненні публічно-владних управлінських функцій і не на підставі законодавства, встановленням відсутності компетенції (відсутності повноважень) ГВОЗДІЯ щодо відсутності інституціонального КОНТИНУЇТЕТУ, оскільки помилково застосований ним інституціональний КОНТИНУЇТЕТ не розпочався… 


-НААУ РАУ: Нелегітимний Гвоздій (https://13istina66.blogspot.com/2023/09/blog-post_9.html)


-і21.07 Позов  #ГВОЗДІЙ / #ВалентинГВОЗДІЙ #наау #рау  #КОНТИНУЇТЕТ 52з72арк : (https://drive.google.com/file/d/1r2wLbDhqYGVhD-X2S0-mJfQOzdZAGwGX/view?usp=sharing). 


-ГВОЗДІЙ з #УКРГІДРОЕНЕРГО під час війни провів за кордоном 13 місяців, отримуючи мільйонну зарплатню, – журналісти: https://kp.ua/ua/politics/a673603-hvozdij-z-ukrhidroenerho-pid-chas-vijni-proviv-za-kordonom-13-misjatsiv-otrimujuchi-miljonnu-zarplatnju-zhurnalisti?fbclid=IwAR2YgUbbE0oeFU6gBdFx0test4J7tENnxSuUpk_TNu33Q_XaB73lqIS2H6Y_aem_ARFVHrO8OqvLaxa4Ck5-Em9RK0NGKurzQWSWnS0bJhwGpjismbImhM2Xdh0pUedpTRc 


-Відео: Адвокат Валентин ГВОЗДІЙ: співпраця з рф, мільйонні статки та «чорна репутація» ... https://youtu.be/oYUF74RpVsw?si=Kqd5Ddr8SyxR3wwZ 


-Звернення до Уряду, щодо службового розслідування відносно Валентина ГВОЗДІЯ, щодо його відсутності 13 місяців під час війни та отримання при цьому з бюджету України майже 9 млн як винагороди за посаду голови наглядової ради українського державного підприємства з енергобезпеки «УКРГІДРОЕНЕГО» і не призначення його на третій строк: https://drive.google.com/file/d/1axXo4hf8-0bmjERt2kRCr_2ZY_-JFGbo/view?usp=sharing 


З розумінням відносимося до «можливостей» організованої групи зрадника українського народу Віктора #МЕДВЕДЧУК (ФСБ, свідоцтво адвоката України №001) на верхівці адвокатури України у питаннях «здійснення правосуддя» і поданий у 7 місяці позов - отримав номер справи через 7 місяців саме 24.02.2024 року у повнолуння та трагічну річницю терористичної війни росії проти мирної України - це теж «путь» бо на все тільки СВЯТА ВОЛЯ #ГСПД #ВСВШН. 


 #ВадимХабібуллін 13 #ПМЛЙ 66 








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Адвокатура: Мародери Закарпаття

Адвокатура Закарпаття: схеми