Адвокатура: Мародери Закарпаття

 




Адвокатура: Мародери Закарпаття 


Хабібуллін проти Немеша: чи заступиться суд за борця і викривача корупції?


Україна, 7 вересня 2023 року


– правозахисник Вадим Хабібуллін звернувся із заявами про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави як набутих під час війни щодо активів суб’єкта декларування Петра Немеша, адвоката, заслуженого юриста та професора і видатного адвоката та «беззмінного» голови «Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області».


У заяві Хабібуллін зазначає, що Немеш 19.05/2022 року, під час активної фази війни в Україні, зареєстрував на себе 6 об’єктів нерухомості в місті Ужгород, загальною площею близько 600 квадратних метрів на можливу астрономічну суму в $1 млн доларів. При цьому, він не декларує доходи за останні три роки, а на його юридичній особі «Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпатської області» засвітилося за останні 3 роки майже 6,6 мільйонів які напевно теж зникли і це ще не рахували зниклі мільйони членських внесків адвокатів Закарпаття за 11 років його каденції. 


Із наявної інформації можна зробити висновок, що Немеш скоріш за все зареєстрував нерухомість за рахунок необґрунтованих активів чи-то хабарів чи-то масового продажу свідоцтв адвокатів, але про це буде розбиратися слідство. 


Хабібуллін вважає, що на підставі наявної інформації є достатньо підстав для цивільної конфіскації за статтею 290 ЦПК України та проведення повної антикорупційної і податкової перевірки і державного моніторингу способу життя. 


Заява Хабібулліна стала черговою ланкою у боротьбі із масштабними зловживаннями і корупцією в адвокатурі Україні. Вона показує, що є ті сміливці, які не залишаються осторонь від цієї боротьби та готові докласти зусиль для того, щоб притягнути до відповідальності корупціонерів як всеукраїнського масштабу так і місцевих корупціонерів, а під час війни і страждань народу - скоріше мародерів Закарпаття. 


Однак, боротьба з масштабними зловживаннями і корупцією та мародерством і в адвокатурі і в Україні не є легкою і безпечною, а іноді є дуже небезпечною. 


У червні 2023 року адвокат з 2003 року, голова Київської обласної колегії адвокатів з 2007 року та Видатний адвокат України з 2018 року Вадим Хабібуллін був протиправно позбавлений цими мародерами і корупціонерами свідоцтва адвоката. Це рішення було засуджено громадськістю та адвокатським співтовариством.


29 вересня 2023 року Закарпатський адміністративний суд розгляне цю резонансну справу про позбавлення Хабібулліна свідоцтва адвоката. Очікується, що незважаючи на тиск і шалені гроші від корупціонерів і мародерів у вищих щаблях адвокатури - суд скасує незаконне рішення Дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області.


Позбавлення Хабібулліна свідоцтва адвоката є частиною кампанії тиску на адвокатів, правозахисників, активістів і громадських діячів, які борються з корупцією на найвищих ланках в адвокатурі України.


Це показує, що корупціонери і мародери від адвокатури не бояться притягнення до відповідальності та готові використовувати будь-які методи, щоб захистити свої інтереси. Тим більше втрачати їм нема чого, оскільки частина з них дотепер належить до проросійської агентури — організованої групи зрадника України та українського народу Віктора Медведчука який дотепер разом з іншою проросійською агентурою в адвокатурі є тіньовим господарем та покровителем вищого керівництва адвокатури України і є головним зв’язуючим звеном між спецслужбами рф та адвокатурою України.


Однак, боротьба з мародерством і корупцією в адвокатурі Україні триває. Вадим Хабібуллін, як і інші адвокати, правозахисники, активісти та громадські діячі не залишаються осторонь від цієї боротьби та готові докласти зусиль для того, щоб притягнути до відповідальності мародерів і корупціонерів і забезпечити справедливість для всіх. 


Крім того, ця майже перша в історії адвокатури антикорупційна справа має важливе міжнародне значення.

Сполучені Штати Америки, Європейський союз та інші країни висловлюють підтримку декларуванню активів для всіх осіб, які займають публічні посади, включаючи адвокатів.

Це пов’язано з тим, що декларування активів є важливим інструментом у боротьбі з корупцією. Воно дозволяє відстежувати джерела доходів і майно публічних осіб, а також запобігати незаконному наживанню.


У випадку з Немешем, якщо державні антикорупційні органи визначать, що він законно нажився на війні, це стане сигналом для інших корупціонерів і мародерів, що їхня діяльність може залишиться безкарною.


Тож щодо іншого поплічника Петра Немеша - голови Ради адвокатів Закарпатської області Олексія Фазекоша, у якого взагалі зникли десятки мільйонів членських внесків адвокатів Закарпаття за останні 11 років переведені на ФОПів і підприємства для «обналу» - то вже 13 вересня розпочнеться перевірка Вищою ревізійною комісією адвокатури України. Скоріш за все, якщо Національна асоціація адвокатів України та Рада адвокатів України не в схемі щодо мільйонних грабежів грошей адвокатів Закарпаття — то по ітогам перевірки Фазекош бути відсторонений від посади голови та позбавлений свідоцтва адвоката.


Всі заяви і звернення мають розглядатися з урахуванням статті 62 Конституції. 



Звернення Вадима Хабібулліна щодо цивільної конфіскації нерухомості Петра Немеша, голови КДКА Закарпаття: (https://drive.google.com/file/d/1oGyKgzaTxudfYmUX6JGgMesaUoNjS-WD/view?usp=sharing).



Далі буде… 



*** 


Блгдр медіа за увагу до теми! 


#ВадимХабібуллін 


#хабібуллін / 13 / #хабибуллин 

#66чрн13пмлй ом #ПМЛЙ чрн


#13istina66 



***


Додаткові джерела: 



***




  • ч1 / Аферист та шахрай, псевдоадвокат Закарпаття Олексій Фазекош та його покровителька — керівник НААУ Лідія Ізовітова. Ч.1 - Сікора, fenixslovo (відео): https://fenixslovo.com/2023/11/02/28118/ 


  • ч2 / Аферист та шахрай, псевдоадвокат Закарпаття Олексій Фазекош та його покровителька — керівник НААУ Лідія Ізовітова. Ч.2, Сікора, fenixslovo, 12.11.2023: https://fenixslovo.com/2023/11/12/28367/ 


  • Хто зробив зі зрадника України Іллі Кива «великого адвоката»? Керівництво Закарпатської адвокатури / Сікора, fenixslovo, 13.11.2023: https://fenixslovo.com/2023/11/13/28448/ 

***

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Адвокатура Закарпаття: схеми

НААУ РАУ: Нелегітимний Гвоздій